Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Χ. Παπαματθαιάκη, επί χρόνια γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΗ

Τη θλίψη τους για τον ξαφνικό χαμό του Χάρη Παπαματθαιάκη, επί χρόνια γενικού διευθυντής της ΔΕΥΑΗ, εκφράζουν φορείς και παράγοντες του Ηρακλείου. Η κηδεία του έγινε από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Χαρίλαου (Χάρη) Παπαματθαιάκη

Ο Χαρίλαος Παπαματθαιάκης, υπηρέτησε επί δεκαετίες στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ),  στην οποία υπήρξε και Γενικός Διευθυντής από το 2011 έως το 2020.

Με την εργατικότητα, το ήθος του, την επιστημονική του συγκρότηση, και την διαρκή διάθεση προσφοράς, συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργική πορεία της Δημοτικής επιχείρησης, σε καιρούς δύσκολους για τον τόπο μας. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΑΗ

Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Γενικού Δ/ντή της ΔΕΥΑΗ,             Χαρίλαου Παπαματθαιάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 3η -10 -22 και ώρα 09:00 π.μ. και αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό του, αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

2. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.

3.Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκλιπών υπηρέτησε την ΔΕΥΑΗ από το 1985 και διετέλεσε Γενικός Δ/ντής από το 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. 

Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος του, την επιστημονική του κατάρτιση, την προσήλωσή του στα καθήκοντά του, την συναδελφικότητά του, αλλά και την  συνεχή προσπάθειά του για ένα καλύτερο μέλλον της ΔΕΥΑΗ, σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ

Γεώργιος Βουρεξάκης

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Γ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ , ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗ.

Mε βαθύτατη θλίψη και συντριβή, για τον αδόκητο χαμό του, η οικογένεια της ΔΕΥΑΗ, όλοι οι Εργαζόμενοι και το Σωματείο αποχαιρετούν τον επί χρόνια πρώην γενικό  Διευθυντή, της Επιχείρησης, Χαρίλαο Παπαματθαιάκη , που έφυγε την Κυριακή το πρωί,  από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Δεν είναι εύκολο να δεχθούμε ότι αυτή η προσωπικότητα, με το ήρεμο πάθος του για ζωή και δημόσια προσφορά, ο Γενικός μας (όπως τον προσφωνούσαμε),  δεν είναι πια κοντά μας

Ήταν μια φωτεινή παρουσία στον δημόσιο βίο της πόλης, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης, συνεπής στις αρχές του, σταθερός στις απόψεις του, τολμηρός στον δημόσιο λόγο, προοδευτικός, ασυμβίβαστος και ταυτόχρονα διαλλακτικός, μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου.

Το 2015 παρέλαβε , για λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ, στο πλαίσιο του θεσμού Bravo Sustainability Awards,  το βραβείο  της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου στην κατηγορία BRAVO ENVIRONMENT, για την υποδειγματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων.

Ο Χαρίλαος Παπαματθαιάκης, έδωσε με σθένος και αξιοπρέπεια τις μάχες του στο κοινωνικό και το προσωπικό πεδίο, ήταν ένας αφοσιωμένος  οικογενειάρχης, ένας ευγενής οραματιστής. Η απουσία του θα είναι ηχηρή και οδυνηρή. 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του σύζυγό του, την σύζυγο και  Αρχιτέκτονα Μηχανικό Εύα Κοκκινίδου, και στα  παιδιά του, Γιώργο και την Λύδα, εκφράζουμε τα θερμότερά μας συλλυπητήρια.. Καλό του ταξίδι.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 04/10/2022, στις 15:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου, Ηράκλειο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συλλυπητήρια δήλωση Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για τον Χαρίλαο Παπαματθαιάκη

Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Χαρίλαου Παπαματθαιάκη, ενός ανθρώπου με μια μακρά θητεία στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης σε μια κρίσιμη περίοδο συμβάλλοντας από τη θέση του στην προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της η ΔΕΥΑ Ηρακλείου και να μην μείνουν στα συρτάρια τα μεγάλα έργα της ύδρευσης για την πόλη του Ηρακλείου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης, βουλευτής Ηρακλείου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΕΕ – ΤΑΚ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου και μέλους του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗ, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Η Δ.Ε. του ΤΕΕΤΑΚ αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα,
  • Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του,
  • Να καταθέσει το ποσό των 50,00 € στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα»

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Ο Χαρίλαος Παπαματθαιάκης σπούδασε στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Ήταν εξαίρετος συνάδελφος και επαγγελματίας. Ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος του. Διετέλεσε τα τελευταία χρόνια Γενικός Διευθυντής στην ΔΕΥΑ Ηρακλείου. Το 2015 παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ, εξαιτίας της υποδειγματικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Επίσης  υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ενώσεως για την ποιότητα Νερού (International Association on Water Quality) και της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Υδατικού Περιβάλλοντος (Water Environment Federation).

Στην σύζυγό του, την συνάδελφο Αρχιτέκτονα Μηχανικό Εύα Κοκκινίδου, και στα  παιδιά του τον αγαπητό συνάδελφο Γιώργο και την Λύδα, εκφράζουμε τα θερμότερά μας συλλυπητήρια.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστή τηνΤρίτη στις 15:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου, Ηράκλειο.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ 

Ο Πρόεδρος

    Γεώργιος  Ταβερναράκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί